
Günlük Yufka
Taptaze yufka, geleneksel Türk mutfağına ait bir ince hamur çeşididir. Yufka, genellikle buğday unu, su ve tuz gibi basit malzemelerle yapılır. Taptaze yufka ise, diğer yufka çeşitlerinden farklı olarak, taze olarak hazırlanır ve hemen kullanıma sunulur. Diğer yufka çeşitlerine göre daha ince, daha lezzetli ve daha çıtır bir dokusu vardır.
Taptaze yufka, hamurun hazırlanmasından pişirilmesine kadar hızlı bir şekilde yapıldığı için, taze olarak servis edilir. Taze yufkaların yapımında kullanılan hamur malzemeleri, taze yufkanın besin değerlerine etki eder. Taptaze yufka, genellikle Türk mutfağındaki bazı yemeklerin hazırlanmasında kullanılır, özellikle de börek, pide, gözleme ve mantı gibi hamur işi yemeklerinde sıklıkla kullanılır.
Ürün Detay
- Net Miktar : 7 adet 1000 gr
- Boyut: 30 x 30 cm
- Dokusu: Daha ince ve daha çıtır
- Lezzetli aroması: daha lezzetli bir aromaya sahip olur. Bu, hamurun malzemelerinin taze olması ve hemen pişirilmesi nedeniyle mümkündür.
- Malzemeler: Un, su, tuz ve sıvı yağ
- Şekli: Yuvarlak, ince
- Kalori: 100 gr da yaklaşık 200-250 kalori içerir
- Protein: 100 gr da 6-8 gr protein içerir
- Karbonhidrat: 100 gr da yaklaşık 40 - 50 gr karbonhidrat içerir.
- Lif: 100 gr da yaklaşık 2-3 gram lif içerir
- Yağ: 100 gr da yaklaşık 1-2 gram yağ içerir
- Vitamin ve mineral: A vitamini, Folat, demir, kalsiyum